vineri, 30 octombrie 2009

miercuri, 28 octombrie 2009

întâlnirea proprietarilor de ogari din judeţ


sursa: aici
Duminică a avut loc întâlnirea proprietarilor de ogari din judeţ, eveniment în cadrul căruia s-a organizat şi un concurs la care s-au înscris 28 de proprietari şi câinii lor.
Asociaţia Comunitară Crasna Domăneşti a organizat o întâlnire a proprietarilor de câini ogari. La eveniment au participat în primul rând localnicii, dar au fost invitaţi şi sătmăreni, careieni, proprietari din Lucăceni, Căpleni, Sătmărel, Micula şi Csaholy (Ungaria).
Cu ocazia întâlnirii, s-a întocmit şi procesul verbal de constituire a Asociaţiei Crescătorilor de Ogari “Domăneşti”.
Concursul organizat pentru ogari a constat într-o cursă pe o pistă de 250 m, spaţiu amenajat şi dotat cu instalaţie specifică. La start s-au prezentat câte doi câini, iar câştigătorul fiecărei runde a participat la următoarea tură. În finală s-au prezentat doi câini, avându-i ca proprietari pe Daniel Ghioacă din Lucăceni şi Natalia Tier din Carei, iar câştigătoare a fost perechea din Lucăceni.
La întâlnire au participat 350 de spectatori, astfel încât organizatorul evenimentului, Ştefan Virag, consideră un real succes manifestarea. Acesta a declarat că pe viitor doreşte să organizeze cât mai multe evenimente de acest gen, urmând să modernizeze pista şi să încheie demersul de constituire a Asociaţiei Crescătorilor de Ogari “Domăneşti”.
Manifestaţia s-a încheiat pe terenul de sport, la scena amenajată, cu o masă festivă cu participarea a aproximativ 80 de persoane.

duminică, 4 octombrie 2009